English

Home Profiel  Instrumenten Foto's Aanbiedingen Kontakt Links

© 2009-2017 Dirk Janssen  Gitaarbouw, luitbouw en reparaties

Bouwen van muziekinstrumenten is naast een mooi ambacht voor mij vooral een passie. Het is spelen met variabelen zoals houtsoorten, materiaal diktes, belijstingen, vormen: alles bepaalt in meer of mindere mate de klank. Daarin schuilt dan ook de uitdaging om als gitaarbouwer steeds betere instrumenten te maken.


De aanschaf van een hand gebouwd instrument brengt u naast een perfecte bespeelbaarheid die aangepast is aan uw wensen, ook veel meer mogelijkheden qua intonatie en muzikale expressie.


Essentieel voor het bouwen van een top instrument is de selectie en het gebruik van de beste, uitgewerkte houtsoorten. Verder dienen alle delen van het instrument op elkaar te worden afgestemd zodat ze elkaar versterken. De uiteindelijke afwerking met een zeer dunnen lak laag, beschermt het instrument en geeft het de uiteindelijke uitstraling.    

 

Deze site geeft u een indruk van door mij gebouwde instrumenten en het beroep van gitaar bouwer.

Om een meer volledige indruk te krijgen van mijn instrumenten bent u na afspraak altijd van harte welkom om deze door te spelen. Van de meeste typen is er doorgaans wel een exemplaar voorhanden.


Heeft u nog verdere vragen over mijn instrumenten of over gitaarbouw in het algemeen, neem gerust kontakt met mij op.

Gitaarbouwer : beroep en passie

Dirk Janssen Gitaarbouw